Fermierii din județul Hunedoara sunt atenționați, încă o dată, cu privire la faptul că arderea miriștilor este strict interzisă. Cei care nu respectă regulile, riscă sancțiuni drastice. În plus, pot să piardă și subvențiile de la APIA.

Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură -APIA Centrul Județean Hunedoara atrag atenția că arderea miriștilor, a resturilor vegetale de pe terenurile arabile, precum și arderea vegetației pajiștilor permanente, reprezintă încălcarea aranjamentelor asumate la depunerea cererilor de plată. „Aceste fapte atrag sancțiuni drastice prin aplicarea de reduceri la sumele autorizate la plată, care pot ajunge chiar la excluderea de la plată a sprijinului financiar pentru anul în curs. De asemenea, astfel de sancțiuni atrag răspunderea celor care se fac vinovați, prin aplicarea de amenzi contravenționale de către instituțiile abilitate și în functie de gravitatea, amploarea și persistența urmărilor produse, pot atrage și alte tipuri de răspunderi”, spune Marcel Socol, director executiv al APIA Hunedoara.

Numai în ultimele patru zile, în județul Hunedoara au fost înregistrate aproape 40 de incendii de vegetație uscată. Acestea au afectat o suprafață totală de circa 170 de hectare de teren.

În perioada care urmează, sunt anunțate controale pe raza întregului județ pentru identificarea și sancționarea celor vinovați. Controalele se vor desfășura inclusiv sâmbăta și duminica, anunță autoritățile responsabile.

Articolul precedentUn nou transport agabaritic trece prin județul Hunedoara
Articolul următorGhinion pentru un șofer hunedorean. A ajuns cu mașina într-un șanț