Utilajele pentru deszăpezire în municipiul Hunedoara sunt pregătite să acționeze pe drumurile din oraș.

Operatorul SC SalubPrest SRL, care asigură deszăpezirea orașului, este pregătit să intervină cu: zece mașini dotate cu lamă pentru zăpadă, sărăriță și rezervoare pentru sare și clorură de calciu, un buldoexcavator cu tracțiune integrală, o autoutilitară pentru alimentarea utilajelor răspânditoare cu clorură de calciu. De asemenea, există o stație de preparare a soluției de clorură de calciu (CaCl2) și clorură de magneziu (MgCl2) cu o capacitate de stocare de 5.000 de litri.

SalubPrest primește zilnic prognoza meteo de la Administrația Națională de Meteorologie (Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana) pentru a putea interveni din timp, atunci când vremea se înrăutățește.

SalubPrest Hunedoara are în stoc 500 de tone de sare industrială, la care se adaugă alte 600 de tone care vor fi livrate până la 1 decembrie a.c., 300 de tone de nisip, 23 de tone de clorură de calciu solidă, 23 de tone de clorură de magneziu solidă.

Atunci când vremea o va impune, pe drumurile neasfaltate va fi împrăștiat nisip, pe șosele se va împrăștia sare umectată cu clorură de calciu, iar pe trotuare, clorură de magneziu. De asemenea, este funcțional Dispeceratul pentru deszăpezire, care funcționează 24 de ore din 24. Pentru orice probleme legate de deszăpezire, curățarea și transportul zăpezii de pe străzile din oraș, hunedorenii pot suna la numărul de telefon: ☎️ 0757-888988.

Articolul precedentUltima peliculă în care a jucat Șerban Ionescu, proiectată la Petroșani
Articolul următorFOTO-VIDEO| Accident cumplit pe DN 7, la Veţel. Un tânăr a murit, iar sora lui a fost transportată în comă la spital