Opt pompieri din Harghita au pornit într-o călătorie inedită. Ei și-au propus să parcurgă întregul curs al Mureșului, pe o distanță de peste 700 de kilometri, pe o plută improvizată, construită din aproximativ 3.000 de sticle din plastic. Aventura va dura aproape două săptămâni, iar în drumul lor, pe cursul apei, vor trece și prin județul Hunedoara.

În continuarea aventurii de anul trecut, când au vâslit pe râul Olt de la izvoare și până la vărsare, opt salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni au pornit pe râul Mureș, într-o minunată expediție, de la izvoare și până la vărsare. S-au îmbarcat în localitatea Remetea, după ce, în prealabil, au fost la Izvorul Mureșului, de unde au luat câteva sticle cu apă pură de izvor, pe care le vor dărui colegilor pompieri din Szeged (Ungaria).

Foto: ISU Harghita

Cei opt pompieri vor să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește poluarea mediului înconjurător și de aceea și-au construit plutele, utilizând în jur de 3.000 de sticle din plastic.

Expediția salvatorilor pe râul Mureș se va încheia peste două săptămâni, atunci când vor ajunge în locul în care Mureșul se varsă în Tisa (Szeged, Ungaria).

Mureșul este un râu transfrontalier între România și Ungaria. Este cel mai mare afluent al Tisei, care este principalul afluent al Fluviului Dunărea. Având o lungime de 789 km, din care 761 km pe teritoriul României, se varsă în Tisa, la Szeged. El izvorăște din Masivul Hășmașul Mare și traversează județele Harghita, Mureș, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

Articolul precedentMIERCUREA ALARMELOR| Sirenele din toată țara, pornite, din nou, astăzi
Articolul următorUn bărbat din Petroșani, suspect în cazul jafului armat din Bumbești Jiu. Greșeala care l-a dat de gol