Devenii pasionați de gastronomie sunt invitați mâine, 31 martie, la o după-amiază de gătit, alături de Gina Bradea, una dintre cele mai cunoscute bloggerițe culinare de la noi din țară, care a lăsat Italia, după mai mulți ani, pentru a se întoarce acasă, în România. Cu sare, piper și alte ingrediente naturale, asezonate cu multe zâmbete și explicații pe înțelesul tuturor, aceasta va prepara mâncăruri delicioase și sănătoase, în cadrul unui „Atelier de Gătit”.

Gina Bradea stăpânește, cu măiestrie, bucătăria tradițională și este un adevărat specialist în domeniul culinar, având un stil unic de a da, în farfurie, culoare și gust mâncărurilor pe care le prepară. Are o vastă experiență, după ce a făcut cam de toate în acest domeniu, deși este economist de profesie. A fost ani buni, bucătar, cofetar, patiser, inclusiv, barman, bufetier și ospătar. O bucată de vreme a muncit și prin alte „bucătării”, în asigurări, dar și la o uzină gălățeană. A părăsit lumea restaurantelor, dezamăgită de leafa exagerat de mică, munca extrem de grea și lipsită de satisfacții, fiind unul dintre milioanele de români care au ales calea străinătății. Însă, după mai mulți ani petrecuți în Italia, a decis să lase în urmă patria pastelor și a pizzei și să se întoarcă acasă, în România, pentru totdeauna. Și-a pus bazele unei gospodării înfloritoare într-un mic sat pescăresc, de la porțile Deltei, împărtășind secretele sale din bucătăria tradițională românească cu zecile de mii de urmăritori ai blog-ului său culinar. Rețele sale vechi au mare priză la publicul interesat de mâncăruri curate și sănătoase, așa că, în urmă cu trei ani, Gina a publicat prima ei carte de bucate: “Poftă bună! -Rețete simple, de mare efect”. Recent, a mai scos încă un volum în care a condensat „50 de Rețete de Post”.

Foto: Facebook

Gălățeanca vine, în acest weekend, în orașul de la poalele Cetății să împărtășească pasiunea ei pentru gătit. Meniul Atelierului de Gătit de la Deva cuprinde mâncăruri festive de post, pregătite cu mult suflet, într-o atmosferă prietenoasă. Întâlnirea de mâine cu Gina Bradea, în lumea delicioasă a bucătăriei tradiționale, va avea loc de la ora 16:00, la Hotel Deva. A doua zi, luni, pe 1 aprilie, de la ora 18:00, cea de-a doua sa carte de bucate, intitulată „50 de Rețete de Post”, va fi lansată în Amfiteatrul „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, acolo unde sunt așteptați cât mai mulți deveni curioși să afle câteva dintre tainele bucătăriei tradiționale românești.

Articolul precedentCât costă reabilitarea drumurilor naționale din Brad?
Articolul următor„Kamikaze” pe șosea. Încă un șofer surprins pe contrasens, pe DN 7, la ieșirea din Deva spre Mintia