Persoanele juridice, din municipiul Deva, care au nevoie de forţă de muncă pentru activităţi sezoniere pot angaja, ca zilieri, persoane ce beneficiază de ajutor social. Această nouă activitate este disponibilă ca urmare a modificărilor aduse legii privind venitul minim garantat, cu scopul de a valorifica forța de muncă locală.

Asistaţii social care vor refuza două activităţi sezoniere îşi vor pierde dreptul la acest ajutor financiar.

„Potrivit prevederilor Legii nr. 192/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 legislaţiei în vigoare privind venitul minim garantat, persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale din municipiul Deva care au nevoie de forţă de muncă pentru desfăşurarea activităţilor sezoniere pot transmite o solicitare, în scris, Direcției de Asistență Socială Deva (Str. I. L. Caragiale, nr. 4) sau pe adresa de e-mail [email protected], cu precizarea activităților și a perioadei pentru care au nevoie de zilieri, precum și a numărului de lucrători de care au nevoie”, au informat reprezentanţii Primăriei Deva.

Conform acestora, termenul de depunere a solicitărilor este data de 20 a fiecărei luni, pentru luna următoare. Primăria Deva va întocmi planul de activităţi sezoniere în funcție de solicitările primite.

Modificările legislative prevăd și remunerarea zilierilor pentru activitățile desfășurate. Aceasta se va stabili, prin negociere directă, între beneficiarul de lucrări şi persoana care prestează activitatea. „Precizăm că prioritară este efectuarea orelor de muncă în folosul comunității, prevăzute în Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat”, mai spun reprezentanţii municipalităţii devene.

La începutul anului 2019, în evidențele Direcției de Asistență Socială Deva se aflau 63 de persoane, beneficiare de ajutor social, apte de muncă.

 

Articolul precedentCriză acută de medici într-un spital din Valea Jiului
Articolul următorDe 12 ani, fără Maria Cioncan. Atleta de excepţie va fi comemorată la Hunedoara