Asistații social din Petroșani, scoși la treabă.  A fost aprobat, în cadrul ședinței de Consiliu Local, planul de acțiune destinat celor ce beneficiază de venitul minim garantat. Planul de acțiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă îi vizează pe beneficiarii de ajutor social și beneficiarii cantinei de ajutor social.

 

Primarii au obligația să întocmească un plan de acțiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă, să țină evidența efectuării acestor ore și să asigure instructajul privind normele de tehnică a securității muncii pentru toate persoanele care prestează acțiuni ori lucrări de interes local.

Nouă activități la care trebuie să participe asistații social sau beneficiarii cantinei de ajutor social au fost stabilite. Acestea vor participa la curățarea zăpezii, curățarea zonelor dintre blocuri, măturat străzi și alei, curățare șanțuri și rigole, curățare ape și poduri, curățare parcuri, curățarea panourilor publicitare de afișe și a înscrisurilor indecente de pe clădiri, asigurarea curățeniei la bazinul de înot din localitate și curățare deșeuri, măturat zăpada.

 

Articolul precedentTaxele și impozitele de la Lupeni rămân la același nivel
Articolul următorFOTO| Corul „Arhanghelii” din Orăştie, dublu medaliat cu aur la Roma