Aproape 1000 de persoane își vor pierde locurile de muncă în Valea Jiului. Este vorba de minerii de la Lupeni și Lonea, unități miniere care își vor înceta activitatea de producție la finalul acestui an.

920 de persoane vor fi disponibilizate, până la sfârșitul anului, de la Complexul Energetic Hunedoara. Concedierea colectivă se va realiza în două tranșe. Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul  IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 01.11.2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31.12. 2018 un număr de 850 persoane. Planul de disponibilizare a fost supus aprobării conducerii executive şi neexecutive a societăţii precum şi acţionariatului societăţii.

La societatea energetică se propune alocarea sumei de 258 mii lei din bugetul asigurărilor pentru somaj pe anul 2018 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de Societatea de Complexul Energetic Hunedoara S.A.

 

 

 

 

 

Articolul precedentFOTO| Misiune îndeplinită: „Ambulanța pentru Monumente” a intervenit la biserica medievală din satul Strei
Articolul următorFostul antrenor al Simonei Halep, „Cetățean de Onoare” al Hunedoarei