Temperaturile au scăzut considerabil în ultimele zile, iar reprezentanții ApaServ Valea Jiului au luat măsuri pentru ca iarna să nu îi ia prin surprindere. În aceste zile au avut loc diferite operațiuni pentru întreținerea echipamentelor.

„Încet – încet facem  pregătirile de toamnă – iarnă. Ne ajută şi vremea, pentru că nu mai sunt ploile puternice cu care ne-am confruntat în lunile precedente. Ajungem să ne gândim şi că vor fi debite prea puţine şi atunci se colmatează mai repede instalaţiile de canalizare. Încercăm să intervenim mai ales în zonele inundabile, unde ploile dese ne-au creat foarte multe probleme. Pot fi şi zone surpate de canalizare, care trebuie remediate. Trebuie să vedem care a fost efectul ploilor de peste vară”, a declarat directorul Apa Serv valea Jiului SA, Cristian Ionică.

Astfel, sistemul de canalizare este verificat şi au loc lucrări de decolmatare a reţelelor de apă pluvială. Similar, se fac verificări la rețelele de alimentare cu apă potabilă, mai ales în localitățile care nu au beneficiar de investiții în modernizarea acestor rețele și unde, în mod frecvent, apar probleme.

 

 

Articolul precedentÎnchiderea minei Petrila a adus asfalt pe drumul de centură
Articolul următorUniversitatea Petroșani își deschide porțile