Printr-un apel la numărul unic de urgență 112  a fost semnalat un incendiu izbucnit într-un apartament de la etajul II dintr-un bloc situat pe strada Pricazului, municipiul Orăștie.
 
 La locul evenimentului s-au mobilizat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului Orăștie sprijinite de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
 
 Incendiul care se manifesta la unele elemente de mobilier dintr-o cameră, cu mari degajări de fum, a fost localizat și lichidat prompt de către echipajele operative.
 
În timpul misiunii, pompierii au extras din locuință un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, care se afla în interior în momentul izbucnirii incendiului și care prezenta o ușoară intoxicație cu fum.
 
Acesta a fost predat de către salvatori, echipajului SAJ pentru a fi transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Orăștie. Pentru alți locatari nu s-a impus evacuarea.
 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o tigară aprinsă lăsată nesupravegheată.
 
 În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentAutoturisme blocate pe un drum din județul Hunedoara de aluviunile aduse de pe versanți
Articolul următorAnchetă pentru infracţiuni de incendiere, violenţe şi ameninţări; 11 persoane se află sub control judiciar