Un număr de 11 tineri din municipiul Hunedoara au fost puşi sub control judiciar în mai multe dosare penale ce fac referire la infracţiuni de distrugere prin incendiere, loviri sau alte violenţe, ameninţări şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Între faptele de care sunt acuzaţi suspecţii se numără şi incendierea unui autoturism ce fusese lăsat de proprietar, într-o noapte, în parcarea unui supermarket din Hunedoara.

Cu prilejul unei razii efectuate în municipiului Hunedoara, în aceste dosare, poliţiştii au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliare şi 10 mandate de aducere. În locuinţele percheziţionate au fost depistate diferite cantităţi de substanţe vegetale, ce au fost ridicate pentru expertizare, precum şi elemente probatorii pentru cauzele penale aflate în lucru.

Zece suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani au fost conduşi la sediul Poliţiei Hunedoara şi reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore.

„Activităţile procedurale se circumscriu unor dosare penale aflate sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, ce au ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe şi ameninţare”, se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

Ultima faptă de natură penală ce face obiectul cauzei, a fost comisă în noaptea de 14 mai, când Poliţia Hunedoara a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că s-a produs un incendiu la un autoturism aflat în parcarea unui supermarket din Hunedoara.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii l-au depistat pe un tânăr de 23 de ani, din Hunedoara, acesta fiind bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Suspectul a fost pus, şi el, sub control judiciar.

Toţi cei 11 suspecţi, din cauzele prezentate, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar magistraţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara au dispus continuarea cercetărilor faţă de cei în cauză, sub control judiciar. 

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentApartament cuprins de flăcările pornite de la o țigară, proprietarul a ajuns la spital
Articolul următorCod portocaliu de inundații în vestul țării