Angajatorii hunedoreni nu găsesc forță de muncă. Datele sunt prezentate într-un raport al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara. La ultima bursă a locurilor de muncă din data de 14 martie au fost disponibile 146 de posturi.

Doar 65 au fost ocupate. Pentru cele 146 de posturi s-au prezentat 344 de persoane, însă majoritatea nu au corespuns cerințelor fișei postului.

Cele mai multe posturi vacante au fost la Deva, în număr de 40. Pentru cele 40 de posturi s-au prezentat 72 de persoane. A urmat Hunedoara cu 26 de posturi și un număr de 35 de participanți. La Petroșani au fost disponibile 31 de locuri de muncă. Pentru aceste posturi s-au prezentat un număr de 85 de persoane. La Orăștie pentru 12 locuri de muncă au participat 62 de persoane, iar la Brad pentru 25 de posturi au concurat 60 de persoane. La Hațeg au fost disponibile locuri de muncă și s-au prezentat 34 de persoane interesate.

Potrivit AJOFM Hunedoara, “au fost selectate 116 persoane în vederea încadrării și au fost încadrate în muncă 65 de persoane”. Cele mai multe persoane angajate au fost la Petroșani (21), Deva (12), Hațeg (12), Orăștie (10), Hunedoara (8), Brad (2). Din cele 65 de persoane angajate, doar două au studii superioare.

 

Articolul precedentAu început lucrările la drumul spre Sarmizegetusa Regia. „În circa patru -cinci zile va fi redeschisă circulația”
Articolul următorCâți bani primesc primăriile pentru echilibrarea bugetelor?