Angajații termocentralei Mintia ar putea recurge la forme de protest. Termocentrala de la Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) se confruntă cu o criză fără precedent.

Angajații TESA nu și-au primit salariile din cauza lipsei de lichidități, iar termocentrala funcționează la cote de avarie din lipsa cărbunelui. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere implicarea premierului României, Viorica Dăncilă.

“Avânmd în vedere starea de faliment a S CEH SA, confirmară de neplata salariilor pentru personalul TESA, precum și lipsa cărbunelui pentur asigurarea funcționării termocentralei Mintia, vă solicităm să ne prezentați care sunt demersurile Guvernului României pentru salvarea aestui producător de energie electrică. La data prezentei știm doar că Ministerul Energiei susține în continuare, lichidarea celor cinci grupuri de 210 MW la termocentrala Mintia și rămânerea pe o perioadă scurtă de timp doar cu grupul 3 în funcțiune, cu conversia acestuia pe gaze naturale”, arată Sindicatul Solidaritatea Hunedoara în adresa transmisă premierului Viorica Dăncilă.

Sindicaliștii acuză MInisterul Energiei de lipsă de transparență și dialog la nivel guvernamental. În plus, liderii energeticienilor nu exclude ca în cazul de față să se recurgă la mișcări de protest.

“Atragem atenția asupra stării de nemulțumire a salariaților care poate duce la manifestări de protest cu implicații majore în desfășurarea activității de producer a energiei electrice și termice, precum și faptul că cetățenii municipiului DEva au rămas la această dată fără căldură și apă caldă”, mai arată sindicaliștii.

De cealaltă parte, conducerea Complexului Energetic Hunedoara dă asigurări că în cursul zilei de astăzi se vor plăti și avansurile personalului TESA. Parte a salariilor angajaților societății ar fi trebuit să fie plătite până în data de 30 a lunii trecute.

 

Articolul precedentMinistrul Energiei interpelat despre soarta Văii Jiului
Articolul următorCaz șocant la Petroșani. Au încurcat morții