ANAF va începe, în scurt timp, procedurile de executare silită a Complexului Energetic Hunedoara pentru recuperarea ajutoarelor de stat ilegale. Pentru prima dată, ministerul recunoaște situația catastrofală cu care se confruntă entitatea energetică. De altfel, oficialii de la minister susțin că, în scurt timp, ANAF va începe procedurile de executare silită pentru recuperarea ajutoarelor ilegale acordate societății energetice.

Statul român trebuie să recupereze sumele acordate cu titlu de ajutor de stat. În urma verificărilor efectuate de europeni s-a constatat faptul că aceste ajutoare s-au acordat în mod ilegal. Tocmai de aceea, potrivit ministerului, ANAF urmează să înceapă executarea silită a CEH.

“ANAF prin Direcția Generală de ADministrare a Marilor Contribuabili va proceda în cel mai scurt timp la aplicarea măsurilor de executare silită în vederea punerii în aplicare a deciziei CE de recuperare a ajutorului de stat ilegal”, arată ministerul Energiei.

Întreg patrimonial CEH se află sub sechestrul ANAF sau gajat în favoarea Ministerului Finanțelor Publice pentru garantarea împrumuturilor acordate în temeiul prevederilor OUG nr. 115/2015, respectiv nr. 22/2015, garantarea celor trei credite contractate de la BEI, BCR și BRD pentru finanțarea investițiilor de mediu la SE Paroșeni, garantarea datoriilor restante la bugetul consolidat al statului.

Oficialii ministerului apreciază că la acest moment  nu se poate vorbi de “un set de măsuri pentru relansarea Complexului”.

Oficialii Ministerului Energiei mai arată că MInisterul Finanțelor Publice, ANAF și cu Administrația Fondului de Mediu vor încerca “să identifice modalități legale pentru salvarea activelor viabile din cadrul CEH”.

 

 

Articolul precedentBăștinașii din Valea Jiului, ritualuri specifice la intrarea în Postul Paștelui
Articolul următorÎncă un deces cauzat de gripă, al patrulea în județul Hunedoara