Amenzi de peste 170.000 de lei, aplicate de Garda de Mediu Hunedoara

Peste 200 de controale, dintre care mai mult de jumătate „pe nepusă masă” și amenzi în cuantum de circa 175.000 de lei, acesta este „bilanțul” activității comisarilor de la Garda de Mediu Hunedoara, de la începutul lunii iulie și până la finele lui septembrie anul acesta.

Din numărul total al controalelor desfășurate de Garda de Mediu Hunedoara, în perioada mai sus menționată, 25 dintre acestea au fost efectuate ca urmare a unor sesizări, 39 au fost dispuse de șefii de la București, adică de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu. Acestora li se mai adaugă și altele, în urma cărora, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 175.000 lei. „Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost: lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului; nerespectarea prevederilor autorizaţiei/autorizatiei integrate de mediu; netransmiterea la termen a declaraţiilor privind obligaţiile de plată către Administraţia Fondului pentru Mediu; nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor stabilite anterior”, spun reprezentanții Gărzii de Mediu Hunedoara.

Cea mai mare amendă aplicată în această perioadă a avut valoarea de 50.000 lei și a fost „încasată” de doi operatori economici, pentru „nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor stabilite anterior de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, respectiv pentru efectuarea unor lucrări de desfintare a unor construcții fără a deține acte de reglementare privind protectia mediului”.

Articolul precedentPersonajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran. Proiecții speciale „Moromeții 2” la Petroșani
Articolul următorINSEMEX și Universitatea Petroșani organizează un simpozion internațional