Petru Mărginean (foto), fost primar al Devei, a anunțat că se va retrage din PSD, formațiune politică din partea căreia a ales să candideze la primăria orașului, la alegerile locale parțiale din toamna anului trecut. Acesta a transmis, astăzi, un comunicat de presă prin care și-a făcut publică decizia.

A sosit vremea să mulțumesc colegilor din PSD care au fost alături de mine, în ciuda momentelor tensionate. Nu este puțin lucru să fii membru al celui mai mare partid politic din România. Pentru mine a fost o expeiență interesantă. Am întâlnit în PSD prieteni vechi, am cunoscut și oameni extraordinari. Le mulțumesc tuturor pentru susținere! În mod special, îi mulțumesc președintelui PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor care s-a dovedit un om responsabil și integru. Închei prin a anunța retragerea mea din PSD. Mulțumesc Organizației PSD Deva și le doresc să fie uniți și implicați și pe mai departe în dezvoltarea orașului. Tuturor, le doresc Sărbători de Decembrie frumoase, să fie o lună a bucuriei, a speranței și a păcii!”, a scris Petru Mărginean.

Petru Mărginean este și președintele Asociațiației „Salvital”, organizație care gestionează activitatea serviciului SMURD Hunedoara. Referitor la activitatea asociației pe care o conduce acesta a afirmat: „Este o tradiție ca la final de an oamenii să tragă linie, să-și facă un bilanț personal, profesional. Iar 2018 a fost un an complicat, greu, special. A fost un an al calamităților pe tot globul, al mișcărilor de stradă în Europa, al luptelor politice în România. Un an în care unii s-au implicat să sărbătorim și să simțim Centenarul Marii Uniri, iar alții s-au luptat să ne dezbine. A fost un an al incertitudinilor și pentru SMURD SALVITAL, Serviciul din care fac parte aproape 90 de paramedici care acționează pe urgențe în tot județul. Am trăit să vedem cum, politic, se ia decizia ca X primari să se retragă din Asociație și să pună în pericol activitatea paramedicilor. Din fericire, există încă politicieni responsabili, care înțeleg că viața omului este mai presus de culoarea politică. Tot din fericire, conducerea Consiliului Județean împreună cu consilierii au înțeles importanța acestui serviciu pentru județul Hunedoara și au făcut pași importanți pentru susținerea paramedicilor Salvital. Să ne amintim mereu, “Salvezi o viață, salvezi o lume!””, a mai scris Petru Mărginean.

Petru Mărginean a fost primar al Devei, între 2012 și 2016, ales pe listele USL via PC. Fost membru al PC, în 2015 a trecut la PNL, iar un an mai târziu a pierdut alegerile pentru conducerea orașului în fața fostului edil Mircia Muntean. La alegerile locale parțiale din 5 noiembrie 2017, el a candidat din partea PSD.

Articolul precedentProfesori chinezi, în vizită la Primăria Deva. Au venit să le predea elevilor de la liceul de artă
Articolul următorDonație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula