Doi profesori, din orașul Ningbo (provincia Zheijiang) – Republica Populară Chineză, au venit la Deva, pentru a le preda elevilor care studiază la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din municipiu. Cei doi dascăli au fost întâmpinați, astăzi, de conducerea municipalității.

Wei Shuya, profesoară de limba engleză-chineză, și Gao Jinhui, profesor de muzică, specializarea canto, ambii dascăli la Școala de Afaceri Externe din Ningbo (provincia Zheijiang) – Republica Populară Chineză, au fost întâmpinați de primarul Devei, Florin Oancea. Vizita a fost una amicală, mesajele schimbate fiind de apreciere și încredere în perspectiva dezvoltării colaborării bilaterale deja strânse dintre municipiul Deva și orașul Ningbo.

Cei doi profesori chinezi au venit în România pe data de 23 noiembrie 2018 pentru a preda elevilor de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” Deva, în cadrul unui parteneriat pe care unitatea de învățământ îl are cu Școala de Afaceri Externe din Ningbo. Tot conform proiectului, un nou grup de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” Deva ar trebui să plece, pentru o perioadă de una sau două luni, în China, în primăvara anului viitor.

În vara acestui an, o delegaţie a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă“ Deva, formată din nouă elevi, membri ai ansamblului folcloric „Românaşul“, însoţiţi de directorul adjunct Adela-Ioana Mateş şi profesorul de muzică Călin Sân, s-au aflat într-o vizită în China, în perioada 7-20 iunie 2018, în cadrul parteneriatului mai sus amintit. Din delegație au mai făcut parte și reprezentanți ai Primăriei Deva, din cadrul Serviciului investitori, relații externe, care, alături de alte oficialități din 28 de țări, au luat parte la Conferința CEEC Mayors Forum – Forumul Primarilor. Conferință a fost moderată de viceprimarul orașului Ningbo,Li Guanding, iar în cadrul acesteia s-au discutat probleme legate de administrație, inovație, antreprenoriat, facilitarea comerțului, liberalizarea investițiilor și a afacerilor externe, precum și simplificarea posibilităților de investiții și cooperare între țările participante.

Cadrele didactice prezente, ieri, la Primăria Deva au fost însoțite de Mihuț Gheorghe Ioan, director adjunct al Colegiului “Iancu de Hunedoara”, inițiatorul al proiectului în perioada în care a fost director al Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” și de Adela-Ioana Mateș , director adjunct la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, responsabil proiect.

Articolul precedentA nins în Munții Orăștiei. Utilajele de deszăpezire, scoase la treabă pentru a curăța drumurile
Articolul următor„Adio, rămâi cu bine PSD!” Petru Mărginean, fost primar al Devei, părăsește partidul