Judeţul Hunedoara a primit a treia tranşă de vaccin antigripal. În total, aproape 22.000 de doze, din cele aproximativ 31.000 solicitate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ministerului Sănătăţii pentru imunizarea populaţiei în acest sezon rece, au ajuns până acum în judeţ.

„Campania de vaccinare antigripală gratuită a demarat în judeţul Hunedoara. Până la această oră, s-au primit trei tranşe de vaccin antigripal sezonier: 21.860 de doze, din cele 31.230 de doze repartizate de Ministerul Sănătăţii”, a declarat medicul şef Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.

Medicii spun că, vaccinarea antigripală continuă să fie singura metodă de profilaxie specifică gripei, asigurând la circa 70 -80 la sută dintre persoanele care se vaccinează o protecţie de bună calitate. Vaccinarea antigripală se recomandă a fi efectuată începând cu luna octombrie (înaintea apariţiei unei epidemii de gripă), organismul având nevoie de cel puţin două săptămâni de la vaccinare pentru a produce anticorpi împotriva virusului. Vaccinarea se poate realiza pe toată durata sezonului gripal pentru cei care nu s-au vaccinat la începutul toamnei, iar imunitatea durează cel mult un an.

De la începutul acestui sezon rece, un număr de 7.446 de persoane din judeţ au fost vaccinate cu vaccin gripal tetravalent sezonier.

Peste 1.200 de infecţii acute respiratorii, într-o săptămână

În judeţul Hunedoara, în perioada 28 octombrie -3 noiembrie 2019, s-au înregistrat 1.283 de cazuri de infecţii acute respiratorii. Dintre acestea, 280 au fost pneumonii, 180 de persoane fiind internate. Numărul este mult mai mare faţă de aceeaşi săptămână din 2018, când au fost consemnate 1.131 de cazuri, dintre care pneumonii au fost 301 de cazuri.

Până în prezent, la nivelul judeţului Hunedoara nu au fost depistate persoane suspecte de gripă.

Articolul precedentMinistrul Transporturilor susține că până la finalul anului vom circula pe autostradă de la Sibiu la Nădlac
Articolul următorAlegeri prezidenţiale: Aproximativ 380.000 de hunedoreni, aşteptaţi la urne