Primăria municipiului Petroșani vrea să rezolve problema parcărilor din localitate. A fost lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind  aprobarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare de resedinta si cu plata din municipiul Petrosani. Decizia vine ca urmare a solicitărilor transmise în scris sau în programul de audiențe, către administrața locale de cetățenii proprietari de autoturisme.

“Prin proiectul de hotărâre prezentat se rezolvă procedural modul de atribuire a parcărilor de reședință, instituindu-se un drept de preempțiune pentru proprietarii din imediata vecinătate a parcărilor respective, deținători ai unui autoturism, orin prin organizarea unei licitații publice cu strigare petnru asigurarea unei depline transparențe, a tratamentului egal și nediscriminatoriu pentru situația în care numărul de mașini excede numărul locurilor de parcare. De asemenea, se reglementează regimul parcărilor publice cu plată din municipiul Petroșani”, arată autoritățile locale de la Petroșani.

Totodată, proiectul de hotărâre are ca scop eliberarea arterelor de circulație auto, a celor pietonale, folosirea eficientă a parcărilor existente și a celor viitoare, precum și sporirea veniturilor bugetului local.

“Se creează, de asemenea, condițiile ca, după o zi de muncă, cetățenii noștri, proprietari de autoturisme să poată parca liniștiți în parcarea închiriată, aflată în vecinătatea locuinței”, mai arată edilii.

Chiria pentru locul de parcare este în cuantum de 10 lei/lună, valoare care constituie și punctual de la care vor porni licitațiile publice.

 

 

 

Articolul precedentZece blocuri turn din Hunedoara, reabilitate termic cu bani europeni
Articolul următorFOTO| S-au deschis taberele „ARC”, la Centrul de Agrement Căprioara