Zece noi blocuri de locuințe din municipiul Hunedoara vor fi reabilitate termic cu ajutorul banilor europeni, în cadrul unui proiect pentru care a fost semnat contractul de finanţare, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Sunt imobile cu nouă sau zece etaje, situate pe străzile Mihai Viteazu, Bucegi și Trandafirilor, din municipiu. Mai precis, este vorba despre blocurile Nr. 13 – Bl. B1 și Nr. 17 – Bl. B3 (S+P+10E) -de pe strada Mihai Viteazu, Nr. 2 – Bl. K1, Nr. 4 – Bl. K2 și Nr. 6 – Bl. K3 (P+9E) – de pe strada Bucegi şi blocurile Nr. 7 – Bl. 17, Nr. 13 – Bl. 22, Nr. 21 – Bl. 27, Nr. 25 – Bl. 29 și Nr. 29 – Bl. 31 (S+P+10E) -de pe strada Trandafirilor.

Proiectul prevede intervenții complexe: izolarea termică a fațadei (partea opacă), a planșeului peste subsol și a acoperișului, închiderea balcoanelor/ logiilor și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, acolo unde este cazul, consolidarea elementelor structurale și reabilitarea acoperișului, repararea acoperișului tip terasă și a sistemului de colectare ape meteorice, înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune și a lifturilor, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități.

La final, 864 de apartamente vor beneficia de un consum de energie redus, concomitent cu reducerea emisiilor de CO2.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 24 de milioane de lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de circa 14 milioane de lei.

 

Articolul precedentTeatru și muzică în aer liber, în centrul istoric din Deva
Articolul următorParcările din Petroșani vor fi închiriate