Autoritățile locale de la Petrila susțin că au transmis solicitări Ministerului Turismului pentru realizarea proiectelor turistice. În acest sens, edilii pun la dispoziție și o serie de documente. Decizia autorităților locale vine ca urmare a datelor prezentate de oficialii Ministerului Turismului care au arătat că nicio primărie din Valea Jiului nu a solicitat fonduri pentru proiectele turistice.

“Vă transmitem spre avizare documentația tehnico-economică actualizare și completare “Înființare domeniu schiabil Șureanu-Petrila”, întocmit în baza legii 526/2003, pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare a turismului montan “Schi în Carpați”. Menționăm că UAT Petrila este inclusă în anexa nr. 1 a Legii 526/2003”, arată autoritățile locale de la Petrila în nota transmisă MInisteruluI Turismului încă din data de 10 decembrie 2018.

În data de 8 ianuarie, MInisterul Turismului arăta că nicio primărie din Valea Jiului nu a solicitat fonduri pentru dezvoltarea turismului.

“Precizăm că, până în prezent, la sediul Ministerului Turismului nu a fost depusă nicio documentație tehnico-economică de către unitățile administrativ-teritoriale din județul Hunedoara, în vederea obținerii avizului Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Turismului pentru finanțarea proiectelor”, arată ministerul.

În conformitate cu prevederile HG nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism – și a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism sunt incluse și proiecte propuse de unități administrativ-teritoriale din județul Hunedoara, rspectiv: amenajare zonă de agrement, orașul Geoagiu; schi în România, stațiunea Straja, municipiul Lupeni, dezvoltarea și extinderea domeniului schiabil Șureanu, orașul Petrila.

 

 

Articolul precedentSpitalul din Lupeni nu primește despăgubiri în scandalul dezinfectanților
Articolul următorCratere în asfalt în jurul gurilor de canal