Spitalul din Lupeni nu primește despăgubiri în scandalul dezinfectanților. Au trecut doi ani de la scandalul Hexi Pharma. Judecătorii au un verdict în dosarul de fond. Spitalul municipal din Lupeni a fost una din instituțiile medicale care a avut contracte cu firma care producea dezinfectanți. Numai că unitatea medicală nu va primi despăgubiri, aceasta nefiind parte în proces.

Spitalul Municipal Lupeni a achiziţionat dezinfectanţi în valoare de 320 de lei, în octombrie 2015, de la Hexi Pharma.

Hexi Pharma va trebui să plătească prejudicii în valoare  de 125 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea produselor biocide neconforme achiziţionate de sute de spitale din ţară.

Sentința Tribunalului București prevede și confiscarea sumei de 36 de milioane de lei de la societate. În plus, Tribunalul Bucureşti a condamnat Hexi Pharma la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane lei, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Tribunalul a mai hotărât dizolvarea companiei, dar și condamnarea unor membri din conducerea firmei. Sentința nu este definitivă.

 

Articolul precedentCele două femei găsite fără suflare erau mama şi sora unui apreciat poliţist din Deva. Daciana mângâia suflete cu vocea ei
Articolul următorPetrila: Au solicitat bani ministerului pentru proiectele turistice