Autorităţile locale din municipiul Hunedoara nu au uitat-o pe fosta mare atletă Maria Cioncan. Luni, pe 21 ianuarie, când se împlinesc 12 ani de la dispariţia fulgerătoare a regretatei sportive, reprezentanţii administraţiei publice locale, sportivi, dar şi simpli cetăţeni sunt aşteptaţi să ia parte la festivitatea de comemorare a fostei mari atlete.

Ca de obicei, în acest an, comemorarea se va desfăşura la bustul regretatei sportive, situat lângă Parcul Corvin, din municipiul Hunedoara, unde va avea loc o slujbă de pomenire şi se vor depune coroane de flori.

Cetățean de onoare” al municipiului Hunedoara

Reamintim faptul că, Maria Cioncan a fost numită „Cetăţean de Onoare” al municipiului Hunedoara după ce a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Atena care s-au desfășurat în august 2004. În cadrul competiţiei, sportiva hunedoreancă s-a calificat la proba de 800 de metri şi a câştigat medalia de bronz în finala probei de 1.500 de metri. A fost prima sportivă legitimată la un club din municipiul Hunedoara, care a obţinut o medalie la Jocurile Olimpice.

Atleta Maria Cioncan a decedat pe data de 21 ianuarie 2007, într-un tragic accident de maşină produs în Bulgaria, în timp ce se întorcea din Grecia.

Fosta mare sportivă a rămas vie în memoria locuitorilor municipiului Hunedoara. În fiecare an, în data de 21 ianuarie, aceștia se adună, împreună cu oficialitățile locale, la bustul ei, din Parcul Corvin, să îi aducă un ultim omagiu și să depună coroane de flori.

Articolul precedentAsistaţii social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră
Articolul următorFOTO: Ținutul Pădurenilor, acoperit de nămeți