Un proiect în valoare de 10.000 de lei se va derula la cele două licee din municipiul Lupeni. 150 de tineri vor fi instruiți în ceea ce privește participarea publică. Este un proiect care se va întinde pe parcursul unei luni de zile, iar lansarea a avut loc astăzi, la Primăria municipiului Lupeni.

“În municipiul Lupeni ținem foarte mult la tineri șI am considerat că este normal să alocăm o sumă de bani șI pentru tineri. Vrem să dezvoltăm tinerii, vrem să dezvotăm capacitățile lor de a comunica cu comunitatea, de a reușI să identificăm oamenii care vor să se implice în viața comunității”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, la lansarea proiectului.

Asociația Niloran a mai derulat de-a lungul anilor astfel de proiecte destinate tinerilor. De altfel, obiectivul principal al proiectului este implicarea tinerilor în viața comunităților.

“Este vorba de un număr de 150 de elevi de liceu din municipiul Lupeni care vor fi instruițI în cadrul proiectului nostru. Participarea publică este destul de săracă în România. Scopul proiectului nostru este să dezvoltăm tinerii din municipiul Lupeni prin instrumente ale educației non-formale. Avem două obiective importante în acest proiect, este vorba de apropierea tinerilor de municipiul Lupeni șI creșterea competențelor tinerilor din municipiul Lupeni șI creșterea ratei de angajare a acestor tineri”, a declarat Nicu Tașcă, președintele Asociației Niloran.

“Lupeni – municipiul tinerilor“este denumirea proiectului lansat astăzi, la Primăria municipiului Lupeni. Tinerii vor fi învățațI cum să își învingă emoțiile șI cum să îșI impună punctele de vedere. 10.000 de lei este suma alocată de municipalitatea de la Lupeni pentru acest proiect.

 

 

 

 

Articolul precedentAccident la intrarea în Deva. O mașină a intrat într-un copac după ce șoferului i s-ar fi făcut rău
Articolul următorDan Bobouțanu, despre modernizarea DJ 687: „Este un proiect foarte important pentru municipiul Hunedoara”