Contractul pentru modernizarea unuia dintre cele mai circulate drumuri din județul Hunedoara a fost semnat astăzi, 2 octombrie, la sediul Primăriei Hunedoara. Este vorba despre DJ 687, șoseaua cuprinsă între Sântuhalm, Hunedoara și Călan.

La semnarea contractului au participat președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, vicepreședintele instituției, Sorin Adrian Vasilescu, administratorul public al județului, Costel Avram, primarul orașului Călan, Filip Adrian Iovănesc, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, reprezentanți ai firmei S.C. Proactiv S.R.L. & S.C Drupo S.R.L. & S.C. Sercotrans S.R.L, precum și consilieri județeni.

„Drumul acesta deschide o perspectivă municipiului Hunedoara pe care, poate, nu o cuantifică toată lumea. Drumul deschide perspectiva apropierii de autostrada care merge la București, de coridorul Nădlac – București și deschide o perspectivă a tot ceea ce înseamnă Valea Jiului și cealaltă variantă spre București. . Un proiect pe fonduri europene, pornind de la solicitare până la implementare, ca durată de timp, pentru cei care sunt extrem de optimiști poate să dureze 19 luni, pentru cei care sunt optimiști poate să dureze 20-24 de luni, iar pentru cei care sunt realiști – și dacă apar și contestații – poate să dureze mai mult”, a declarat Mircea-Flaviu Bobora.

„Investiția este importantă și pentru turiști”

La rândul său, primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, aprecizat că acest proiect este „foarte important pentru municipiul de pe Cerna, pentru că oferă o altă perspectivă asupra accesului la autostradă. “Dacă până acum dispuneam doar de drumul Hunedoara – Sântuhalm – Simeria, de acum vom putea discuta de o altă variantă. Sper să se accelereze ritmul lucrărilor și termenele despre care se vorbește să fie, de ce nu?, înjumătățite. Investiția este importantă atât pentru locuitorii municipiului Hunedoara, cât și pentru turiștii care intră în oraș dinspre Valea Jiului sau care vor veni de pe autostradă, de la Simeria Veche”, a afirmat Dan Bobouțanu.

Și primarul din Călan a ținut să îi felicite pe semnatarii contractului. „Pentru noi, orașul Călan, este foarte importantă relația cu municipiul Hunedoara, în ideea că beneficiază cetățenii orașului Călan de asistență medicală asigurată de spitalul municipal din Hunedoara, iar traficul se va desfășura în condiții de siguranță, iar acest lucru nu poate decât să îmbunătățească condițiile de viață”, a adaugat Filip Adrian Iovănesc.

Coridorul are o lungime de 9,7 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care aport din partea UE – 28,22 milioane de lei, 2% contribuția Consiliului Județean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanțare din bugetul Consiliului Județean Hunedoara – 3,13 milioane lei, pentru construirea podului peste calea ferată. Durata de execuție este de 23 de luni la care se adaugă o perioadă de trei luni necesară proiectării.

Reamintim că, acest proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional  2014 – 2020, Axa prioritară 6 –„Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN -T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

Articolul precedentParteneriat pentru tineri
Articolul următorFrig în două școli din Petroșani