Autoritățile județului Hunedoara au anunțat că vor moderniza un drum județean din Ținutul Pădurenilor. Nu în întregime, ci pe unele porțiuni. Este vorba despre drumul județean (DJ) 687J, pe sectoarele cuprinse între Cerbăl și Socet, respectiv Socet și Feregi, pe o distanță de aproximativ cinci kilometri. Costul lucrării este de aproximativ 4,5 milioane de lei.

La ora actuală, drumul are o stare tehnică rea, având suprafețe mari cu gropi și denivelări. În plus, există probleme și cu scurgerea apei, ce băltește pe drum atunci când plouă afară.

Aleșii județului au adoptat, în ședința extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, de astăzi, o hotărâre care vizează „Modernizare DJ687J: Hunedoara – Boș – Groș – Cerbăl – Socet – Feregi, tronson km 21+400 – km 24+900 și tronson km 25+600 – km 27+400“, un proiect estimat la o valoare totală de 4,5 milioane de lei.

Drumul nu va fi asfaltat, ci pietruit. „Prin modernizarea tronsoanelor cu îmbrăcăminte pietruită se realizează îmbunătățirea condițiilor de circulație pentru localnici, pentru copiii din satele tranzitate, privind accesul la locurile de muncă, respectiv la școli și licee. De asemenea, existența unei căi de comunicații îmbunătățită va asigura efectuarea unui schimb superior și rapid de mărfuri cu lărgirea pieței de desfaceri locale”, arată reprezentanții CJ Hunedoara.

Aceștia precizează că, un calcul exact al cheltuielilor pentru execuția acestui obiectiv de investiții se va face după elaborarea documentațiilor în toate fazele de proiectare.

Articolul precedentDoi salvamontiști hunedoreni, la Congresul Mondial al Monitorilor de Schi Profesioniști Interski 2019
Articolul următorZiua Mondială a Apei celebrată la Uzina de Apă Jieț