Autoritățile locale de la Lupeni se pregătesc pentru sezonul de iarnă. Meteorologii anunță că vremea schimbă foaia în cursul acestei săptămâni, la munte fiind așteptați și fulgi de zăpadă.

Chiar dacă va ninge, în Straja sezonul de schi va începe în luna decembrie, însă până atunci se fac pregătirile de rigoare. Astfel, edilii anunță că în această iarnă în Straja se va schia pe 30 de kilometri de pârtii. Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni spune că noul sezon de iarnă din Straja va debuta cu încă o pârtie de schi de peste 3 kilometri lungime. Edilii se așteaptă ca numărul de turiști să crească.

Staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. 20 km sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune.

Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi. Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.

 

 

Articolul precedentParamedicii SMURD încă nu vor fi preluați de ISU
Articolul următorCurtea de Apel Alba Iulia s-ar putea pronunța în dosarul de ucidere din culpă de la Mina Uricani