Numărul asistenților persoanelor cu handicap crește, anul viitor. Creșterea nu este una semnificativă, de la 105 posturi, ajungându-se la 130 de posturi. Consiliul local al municipiului Petroșani a aprobat pentru anul 2019 un număr de 130 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap.

“Deoarece în anul 2018 numărul asistenților personali a fost în medie de 105 asistenți/lună, propun aprobarea pentru anul 2019 a unui număr de maxim 130 posturi pentru asistenții personali angajați cu contract individual de muncă”, arată autoritățile locale de la Petroșani.

Asistenții personali își desfășoară activitatea în cadrul Direcției de ASistență Socială, salarizarea acestora făcându-se prin bugetul direcției. În evidențele Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Petroșani figurează în luna noiembrie 2018, un număr de 455 persoane adulte șiu 65 de minori cu handicap grav, fiind angajați asistenți personali pentru 100 de personae cu handicap grav, iar pentru ceilalți se acordă indemnizații lunare conform legilor în vigoare.

 

 

Articolul precedentTânăr pierdut pe munte, la Straja. Căutat toată noaptea, prin nămeți, de echipele de salvare
Articolul următorPrimăria Petroșani cumpără gaz în baza unei oferte particularizate