Misiune dificilă, azi noapte, pentru salvamontiști, jandarmi montani și polițiști. Aceștia au căutat toată noaptea un tânăr de 26 de ani, dispărut pe munte, de la Straja.

Dispariția tânărului a fost anunțată de fratele său. Acesta a sunat la numărul unic de urgență azi noapte, în jurul orei 23:40. „Un bărbat a semnalat faptul că nu îşi mai găseşte fratele, aceştia aflându-se împreună în staţiunea Straja. Jandarmii aflaţi în serviciu la Postul de Jandarmi Montan Straja împreună cu membrii echipelor de intervenție montană din zona Văii Jiului şi Hațeg (20 de jandarmi), precum şi 3 poliţişti şi 5 membrii Salvamont Hunedoara au început acţiunea de căutare a persoanei disparute în staţiune, în zona pârtiilor şi a cabanelor din staţiune. Persoana disparută este un tânăr de 26 de ani, din Lupeni, şi a fost văzută ultima dată in jurul orei 16:00, pe camerele de supraveghere de la Cabana Edelweiss”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

Cum condiţiile de căutare nu au fost tocmai prielnice, având în vedere că vântul sufla cu putere, iar vizibilitatea era foarte scazută, în această dimineață, la ora 04:40, s-a dispus încetarea acţiunii de căutare.

Căutările au fost reluate, ulterior, de către 16 jandarmi şi 14 salvamontişti, constituiţi în echipe mixte. Tânărul care s-a rătăcit, a ajuns în comuna Şuşiţa, judeţul Gorj şi după ce a reuşit să-şi încarce telefonul şi-a sunat familia, astăzi în jurul orei 10:50. Acesta nu prezintă probleme de sănătate.

Articolul precedentVIDEO| Tradiții și datini de Crăciun. Obiceiul călușarilor, păstrat cu sfințenie în satele din zona Orăștiei
Articolul următor2019: Crește numărul asistenților persoanelor cu handicap