Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara au avut parte de un sfârșit de săptămână foarte încărcat. Aceștia au fost nevoiți să intervină, în intervalul 14 – 16 septembrie, la opt incendii, un accident, o salvare de animal și 52 transporturi de la domiciliu la ambulanţă.

Doi cai au murit și aproximativ două tone de fân au ars într-un incendiu ce a izbucnit într-o gospodărie din localitatea hunedoreană Lăpugiu de Sus. Pompierii au intervenit la timp pentru stingerea focului, însă, nu au mai reușit să salveze cele două animale. Focul a cuprins adăpostul în care acestea se aflau și s-a propagat cu rapiditate. Pentru stingerea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri al Gărzii de Intervenție Dobra. Se pare că, incendiul a fost cauzat de folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Sursa foto: ISU Hunedoara

Alte două echipaje, alcătuite din nouă pompieri, și o echipă de prim ajutor ale Detaşamentului Deva au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă situată pe strada Mureșului, din Deva. Pompierii, ajunși de urgență la locul incendiului, au reușit limitarea acestuia la un șopron cu o suprafață de aproximativ 50 mp, existând pericolul propagării arderii la o casă. Incendiul generat de un cablu electric defect a distrus acoperișul, mobilier, furaje și un metru cub de lemn de foc.

Nu a fost liniște nici la Garda de Intervenție Totești. Pompierii de acolo u intervenit, în Bărăștii Hațegului, pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la trei autoturisme dezafectate folosite pentru piese. De asemenea, echipaje de pompieri ale Detașamentului Deva și ale Secției Ilia au intervenit pentru lichidarea a patru incendii de vegetație uscată ce s-au propagat pe o suprafață totală de aproape 4 hectare pe raza localităților Deva, Simeria Veche, Ilia și Șoimuș. Arderile au fost cauzate de utilizarea focului deschis în spații deschise.

În weekendul care tocmai s-a încheiat, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 117 de persoane.

Articolul precedentFost director general la o companie de stat, plimbat prin instanțe
Articolul următorLicitație pentru echipamente, contestată inutil