Ministrul Sănătății, Victor Costache, prezent la Iași, a declarat că își dorește investiții în infrastructura spitalelor și păstrarea tinerilor medici în țară.

 

„Prioritatea noastră este să investim în infrastructura medicală din țara noastră și să-i atragem pe tinerii medici și să-i păstrăm în sistemul de sănătate din țară”, a spus Victor Costache.

Medicul ieșean a precizat că este nevoie de o suplimentare a numărului de locuri destinate ReIdențiatului.

„Noi am decis suplimentarea numărului de locuri la Rezidențiat. Este important să avem un Rezidențiat în România după modelul francez. Sistemul din Franța este cel mai bun și cel mai viabil. Vreau ca Rezidențiatul dat în România să fie recunoscut și în afară. Este esențial să îi păstrăm pe tinerii foarte valoroși care vor să devină medici în țara noastră. Nu vrem sa aglomerăm doar marile centre urbane cu foarte multe locuri, deoarece trebuie ca în toată țara să existe o distribuție echilibrată de tineri medici foarte buni. Trebuie lucrat și la debirocratizare în sistem și la o mai bună acoperire a tuturor specialităților la Rezidențiat”, a declarat Victor Costache.

Articolul precedentArad: 60 de șantiere cu lucrări feroviare, deschise vestul României, de către CFR Infrastructură. LISTA COMPLETĂ
Articolul următorZăpadă pe mai multe șosele. Se circulă în condiții de iarnă