Veste proastă de la meteorologi. Cod galben de vreme rea, până miercuri seară

Meteorologii anunță vreme rea. Aceștia au emis o atenționare de tip cod galben, valabilă pentru aproape toată țara, de intensificări ale vântului și ninsori viscolite, în special, în zonele montane. Avertizarea intră în vigoare în această seară, la 22:00, și va fi ridicată abia miercuri, la aceeași oră.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 23 octombrie, ora 22:00, 24 octombrie, ora 22:00, la munte, îndeosebi la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1.800 de metri vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. „Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură”, anunță ANM.

De asemenea, conform ANM, în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp. În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Articolul precedentFOTO. Lacul Cinciș, loc de antrenamente pentru scafandrii din șase jude
Articolul următorSute de elevi au ajuns la Poliția Locală