Nepăsarea cetățenilor atinge cote maxime. O vacă moartă a fost scoasă din rețeaua de canalizare a municipiului Petroșani. Șervețele, haine și animale moarte în stația de epurare de la Dănuțoni. Reprezentanții ApaServ Valea Jiului se confruntă frecvent cu probleme la stația de la Dănuțoni unde găsesc tot felul de resturi menajere și nu numai. Toate aceste lucruri îngreunează procesul de epurare a apei menajere.

„Am încercat să facem un circuit al apei menajere și am văzut ce găsim în canalizarea din centrul orașului și am venit la stația de la Dănuțoni unde în treapta mecanică vedem ce se poate găsi. Nici nu pot da exemple pentru că toate sunt negative, dar începând deja de la binecunoscutele șervețele, cârpe și pet-uri. Am avut o mare surprindere săptămâna trecută cănd a trebuit să oprim tot ceea ce înseamnă reapta mecanică pentru că am găsit o piele de vacă. Colegii mei din colonie au găsit stomacul”,  a declarat Cristian Ionică, director general SC ApaServ Valea Jiului.

Din cauza celor care aruncă tot felul de deșeuri în canalizare, activitatea celor de la Ape este îngreunată.

“Pentru că a trebuit să oprim tot ceea ce înseamnă treaptă mecanică, a fost dificil să menținem funcțională stația de epurare. După toate lucrurile pe care le găsim în canalizare suntem obligați să reluâm campania Canalizarea nu este coșul tău de gunoi. O vom începe în toată Valea Jiului pentru că ceea ce vedem aici, vedem și în stația de epurare de la Uricani și vom ajunge să nu mai putem funcționa la parametrii în ceea ce privește stația de epurare și canalizare. Dacă fiecare dintre noi am fi puțin mai atenți cu ceea ce aruncăm în canalizare și să ne autosesizăm când dispar acele capace nu doar în zona pietonală și zona stradală pentru că acele capace ar trebui să le regăsim și printre blocuri. De multe ori lumea se bucură că nu există capace de canal pentru că au unde arunca gunoiul. Noi prin treapta mecanică înlăturăm toate suspensile mari, avem încărcătură organică dar din păcate nu o regăsim. În momentul în care avem probleme și pe parte mecanică dăm peste cap tot fluxul tehnologic. Dacă unul dintre etapele procesului este oprit este normal că funcționarea celuilalt proces este afectat. Acest lucru înseamnă un cost de energie mai ridicat pentru că o parte din apă trebuie să o ridicăm prin pompare și un consum de reactivi mai ridicat. Este o uzură în plus a echipamentelor care nu ar trebui să funcționeze doar la gunoi menajer”, a declarat Cristian Ionică directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Nu este pentru prima dată când angajații societății de apă și canal din Valea Jiului se confruntă cu astfel de situații și roagă populația să nu mai arunce resturile menajere în canalizare.

 

 

Articolul precedentStraja: Campionat Național de Enduro
Articolul următorCopil de șase ani transportat la spital cu atac de panică în urma unui accident rutier