Devenii prezenți astăzi, la orele amiezii, în centrul istoric din oraș au putut  admira o expoziție ce și-a propus să aducă în atenția publicului urme de animale ce au populat actualul teritoriu al județului Hunedoara de acum 70 de milioane de ani și până în prezent.

Expoziția a fost vernisată, în aer liber, începând cu ora 12:00, în zona statuii lui Traian din Piața Unirii din Deva. Evenimentul a fost organizat de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și face parte din seria de activități desfășurate la nivel național pentru a marca „Săptămâna Ariilor Protejate 2018″

 Pornind de la ideea că, într-o arie protejată trebuie să lăsăm doar urmele pașilor noștri, asemeni animalelor, evenimentul își propune să aducă în atenția publicului urme de animale ce au populat actualul teritoriu al județului Hunedoara de acum 70 de milioane de ani și până în prezent. Acesta este conceptul expoziției interactive intitulată ”Urme” în care vizitatorii sunt invitați să își testeze cunoștințele și să descopere informații interesante despre câteva dintre viețuitoarele de odinioară și din prezent”, spun reprezentanții Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului.

 

Săptămâna Ariilor Protejate” se desfășoară în perioada 8 – 14 octombrie 2018 și la eveniment și-au anunțat participarea 27 de administrații de arii protejate din România. În județul Hunedoara, evenimentul este organizat de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara împreună cu Parcul Național Retezat, Parcul Natural Grădiștea-Muncelului Cioclovina, Asociația Zarand, Fauna & Flora International, Asociația Peregrinus și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Direcției Silvice Hunedoara și al Primăriei Municipiului Deva.

Cei care nu au ajuns la evenimentul organizat în aer liber, astăzi, au posibilitatea să viziteze expoziția, începând de marți, 9 octombrie, și până la sfârșitul acestui an, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Hunedoara din Deva.

Articolul precedentExplozie într-un bloc din Petrila
Articolul următorProiect Erasmus pentru elevii de la Lupeni