Peste 4,2 milioane de lei este valoarea unui proiect prin care Liceul Nicolaus Olahus din Orăștie va fi modernizat. Autoritățile locale au scos la licitație contractul de proiectare și executie lucrări pentru obiectivul de investiție ,,Reabilitarea, modernizarea și dotarea liceului ”Nicolaus Olahus” în municipiul Orăștie, județul Hunedoara’’.

4.255.577 este valoarea proiectului finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Contractul prevede executarea unor lucrări de bază, în vederea reabilitării și modernizării corpului de clădire școală corp A (exceptând tronsonul administrativ), prin reabilitarea din punct de vedere funcțional și modernizarea din punct de vedere al instalațiilor și echipamentelor. Principalele lucrări ce se vor executa sunt de conformare cu normativele privind siguranța în exploatare și siguranța la incendiu a clădirilor publice.

Totodată, proiectul prevede amenajare teren de sport. În acest sens, se propune amenajarea unui teren de sport mulțifunctional în aer liber, în spațiul destinat activității sportive din incinta amplasamentului, cu dimensiuni maxime de 34,00×18,00 m.

Clădirea în care actualmente funcționează Liceul Nicolaus Olahus din Orăștie a fost construită în perioada anilor1850 – 1880.

 

Articolul precedentAmbulatoriul medical din Vulcan, modernizat cu circa două milioane de euro
Articolul următorUricani: Suprataxă pentru clădirile neîngrijite