Universitatea Petroșani și INSEMEX, împletesc educația și cercetarea. Universitatea Petroșani și INSEMEX sunt doi piloni importanți și reprezentativi ai Văii Jiului. Universitatea din Petroșani are o existență de 70 de ani, instituția de învățământ superior fiind cea care îi specializează pe studenți în anumite domenii, în timp ce INSEMEX Petroșani este un institut de cercetare de succes. Ambele entități sunt recunoscute pe plan mondial. 

“Avem proiecte commune, avem sesiunile științifice comune, avem o serie de activități de cercetare și laborator la INSEMEX, iar specialiștii de la INSEMEX vin și țin și cursuri la noi, în așa fel încât această împletire dintre cercetare și învățământ să fie una reală și să dăm un exemplu de bune practici în acest sens”, a spus prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

Activitatea educațională și cea de cercetare se îmbină perfect între cele două entități. Activitatea de cercetare a celor de la INSEMEX se regăsește în cursurile Universității Petroșani, iar specialiștii absolvenți ai Universității Petroșani sunt încadrați la INSEMEX.

INSEMEX și Universitatea din Petroșani au un punct comun în ceea ce privește identitatea Văii Jiului și anume mineritul.

 

 

Articolul precedentAleşii locali din Hunedoara se întrunesc, astăzi, în şedinţă extraordinară
Articolul următorReparaţii pe DN 68A, pe suprafeţe întinse, de la mijlocul acestei săptămâni