Hunedoreanul Dan-Ioan Salcău-Inulescu, un tânăr în vârstă de 22 de ani, își va petrece următoarele trei luni la Šibenik, Croația, ca stagiar Eurodyssee, trimis de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara. Tânărul hunedorean este absolvent al Universității Babeș-Bolyai din Cluj -Napoca, iar statutul de stagiar Eurodyssee este ocazia cea mai bună de a-și testa abilitățile într-un mediu concurențial din Europa înaintea unui master pe care dorește să-l urmeze în Danemarca.

Dan-Ioan va activa la Biroul de Turism Šibenik, ca asistent și va urma, în paralel, un curs intesiv de limba croată. ”Va fi o experiență interesantă, sunt sigur. Voi învăța o limbă nouă, voi lucra într-un mediu cu care iau contact pentru prima dată, voi cunoaște oameni și obiceiuri specifice zonei. Sentimentul care mă domină acum este curiozitatea. Sunt curios cum va fi”, spune hunedoreanul.

Acesta a semnat declaraţia de acceptare a stagiului, iar Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, i-a urat mult succes tânărului hunedorean.

Costul cazării, cursul de limbă croată, transportul local și activitățile culturale unde Dan -Ioan va fi invitat vor fi suportate din bugetul local al administrației din Regiunea Šibenik. Prin program, tânărul va primi suplimentar și o bursă lunară de 400 de euro pentru hrană. Singurul cost care cade în sarcina stagiarului este transportul, de la Deva la Šibenik și înapoi.

Sursa foto: CJ Hunedoara

Județul Hunedoara a aderat, în anul 1995, la Eurodyssee, program derulat sub egida ARE şi care promovează schimburi de tineri între regiunile membre pentru stagii profesionale în condiții de reciprocitate în susținerea financiară. Sunt peste 30 de regiuni în Europa care fac parte din acest program. Până în prezent, potrivit oficialilor judeţului, CJ Hunedoara a trimis în stagiu Eurodyssee un număr de 45 de tineri și a primit 28. Conform acestora, chiar în acestă perioadă un stagiar Eurodyssee din Spania își derulează activitatea în județul Hunedoara.

Articolul precedentDrepturile angajaților CEH vor fi reevaluate
Articolul următorZeci de copii captivi într-o stațiune montană