Orașul Petrila din județul Hunedoara ar putea avea, în următorii câțiva ani, un aerodrom. Locul în care ar urma să aterizeze avioane de mici dimensiuni este amplasat pe un deal din imediata apropiere a localității. Un astfel de obiectiv ar lega mai ușor Valea Jiului de restul țării.

”Ne-am propus gândindu-ne cã Valea Jiului va deveni o zonã turisticã, sper se realizãm si noi obiectivul care ni l-am propus chiar în Sureanu si ne-am gândit pentru o legãturã mai rapidã, sã facem pe Maleia un aerodrum pentru cã cei interesati sã vinã sã-si petreacã timpul liber si vacantele în domeniile schiabile si în zona Vãii Jiului sã aibã aceastã posibilitate. Si acest lucru va contribui la dezvoltarea Vãii Jiului si va crea câteva locuri de muncã si acolo”, a declarat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.

Între timp, primarul pare a fi renunțat la idee. Pilotul care vrea să construiască un aerodrom la Petrila vrea așadar să realizeze investiția pe fonduri europene, în baza liniilor de finanțare ce se vor deschide începând de anul viitor. 

Sursa: Realitatea de Hunedoara