Instalația de desprăfuire, construită la combinatul siderurgic din Hunedoara, a fost finalizată. Locuitorii vor scăpa de norii de praf ce se ridică deasupra orașului și de care oamenii s-au plâns, în repetate rânduri.

Investiția, necesară pentru reducerea gradului de poluare din municipiul de pe Cerna, a fost terminată. Recepția lucrărilor de construcții aferente extinderii instalației de desprăfuire oțelărie: turn răcire, stingător scântei și exhaustor în cadrul oțelăriei, a avut loc ieri, 20 noiembrie. Prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a participat la recepția finală a lucrărilor, la invitația conducerii „Arcelor Mittal”. „Eu am mers să mă asigur că totul este în regulă. A fost o vizită informală. Lucrările au fost finalizate în etapa pe care ei și-au propus-o. Instalația este încă în monitorizare, dar eu zic că am depășit o etapă importantă”, a declarat acesta.

Autorizația pentru construirea instalației de desprăfuire de la „Arcelor Mittal” a fost eliberată la mijlocul lunii iunie anul acesta, de Primăria Hunedoara. „Odată cu realizarea acestei instalații, sperăm ca problema poluării să fie rezolvată”, declara, atunci, Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Circa 700 de oameni mai lucrează la combinat

“Arcelor Mittal” Hunedoara este o societate focalizată pe elaborarea de oțel și fabricarea de profile lungi turnate continuu și laminate la cald. “Arcelor Mittal” de astăzi este urmaș al Uzinelor de Fier, combinatul care a fost înființat în anul 1881 și a început să funcționeze în 1884. În anul 2004, unitatea a fost privatizată, fiind cumpărată de la statul român de către grupul LNM Holding și transformată apoi în Mittal Steel. În anul 2006, Mittal Steel și Arcelor, primii doi producători de oțel din lume, au fuzionat în noul ArcelorMittal. Numele unității a devenitArcelorMittal Hunedoara S.A. În prezent, aici lucrează circa 700 de persoane.

Combinatul siderurgic este unul dintre cei mai importanți contribuabili la bugetul municipiului Hunedoara, prin impozitele și taxele pe proprietate, dar și prin cota parte din impozitele pe salariile angajaților, care se întorc la primărie.

Articolul precedentPrimăria Orăștie a cumpărat și ultimele imobile din incinta Stadionului „Dacia”
Articolul următorConsilier județean, lobby pentru drumul spre Straja