Activitatea celor de la INSEMEX este cunoscută și recunoscută pe plan mondial. Unul din obiectivele INSEMEX  vizează susţinerea performanţei actorilor economici pe lanţurile globale de valoare. Aceasta presupune, printre altele, creşterea impactului activităţilor economice printr-un un transfer mai bun de cunoaştere şi de expertiză între cercetare şi mediul economic.

În acest sens, oficialii institutului doresc “dublarea numărului total de cercetători până în 2020 prin asigurarea unei creşteri rapide şi sustenabile, numerice şi calitative, a resurselor umane din cercetare, dezvoltare şi inovare” și “dezvoltarea unor organizaţii de cercetare performante, capabile să susţină programe ştiinţifice de anvergură, prin mecanisme de finanţare instituţională bazate pe proceduri de monitorizare şi evaluare în acord cu bunele practici internaţionale”.

Un alt obiectiv este creşterea contribuţiei româneşti la progresul cunoaşterii de frontieră. Astfel, în strategia creionată de cei de la INSEMEX pentru perioada 2019 – 2022 se propune creşterea vizibilităţii internaţionale a cercetării şi dezvoltării experimentale româneşti. Pentru atingerea obiectivului va fi nevoie de o mai bună integrare a cercetătorilor în iniţiativele, parteneriatele şi programele ştiinţifice internaţionale; de atragerea cercetătorilor performanţi şi formarea cercetătorilor de vârf; de susţinerea infrastructurilor de cercetare şi de creşterea gradului de utilizare şi a accesului la acestea; precum şi de formarea masei critice de cercetători în domeniile ştiinţifice cele mai promiţătoare.

 

Articolul precedentPoliţiştii locali din Deva au dat, în ultimele trei luni, amenzi de peste 51.000 de lei
Articolul următorAccident în lanț pe DN 7. Cinci autoturisme sunt implicate