Un drum din comuna Pui care face legătura între două sate va fi modernizat. Autoritățile comunale au demarat procedura pentru implementarea proiectului “Modernizare drum comunal DC71 Hobița-Uric, comuna Pui, județul Hunedoara”.

Este un contract a cărui valoare se ridică la suma de 2.226.046 lei. Valoarea estimată este compusă din amenajerea terenului – 3.444 lei, amenajări pentru protecția mediului – 800 lei, construcții și instalații – 2.216.402 lei și organizare de șantier – 5.400 lei.

Prin contract se dorește modernizarea drumului comunal 71 Hobița – Uric în lungime de 1.700 m.

Potrivit memoriului tehnic, “drumul existent (…) este din pământ, alternant slab pietruit, cu șanțuri și rigole neadecvate pentru scurgerea apelor. Drumul prezintă o stare avansată de degradare, cu gropi și făgașe, cu denivelări cauzate mai ales de anotimpurile  cu zăpadă și ploi, când datorită neasigurării scurgerii apelor de pe platforma drumului se produc degradări continue ale pietruirii existente. Această pietruire nu are o grosime constant, zestrea existent fiind redusă. În general  starea actual a drumului este degradată, astfel se impune atât realizarea unei îmbunătățiri adecavte a condițiilor de circulație a suprafeței de rulare, cât și mărirea capacității portante”.

În plus, prin implementarea proiectului se va urmări asigurarea scurgerii apelor și îndepărtarea acesteia din zona drumului. Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Articolul precedentPrimăvara au răsărit…gropile
Articolul următorAccident rutier pe DN 66 la întrarea în municipiul Petroșani