Consulul Germaniei la Sibiu promovează Universitatea Petroșani peste hotare. Rectorul instituției de învățământ superior din Valea Jiului susține că un sprijin deoasebit în ceea ce privește promovarea universității în Europa vine din partea diplomatului.

“Avem în plan dezvoltarea nu numai cu universitățile din Franța, Germania, Spania, Italia, ci și cu cele din Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Cehia, Austria, în așa fel încât aceste parteneriate să ne facă nu numai mai vizibili, ci să ne aducă și un plus de cunoștințe. Ne bucurăm de sprijinul domnului consul al Germaniei la Sibiu, care ne deschide și alte parteneriate în Germania”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani a încheiat, dar a și reluat parteneriate de colaborare cu universități din Polonia. Trei mari universități din Polonia sunt noii parteneri ai instituției de învățământ superior din Valea Jiului. În ultimii ani, reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului au încheiat mai multe parteneriate cu universitãti din Europa și nu numai.

 

 

 

 

Articolul precedentNoutăţi editoriale, apărute în 2018, prezentate la muzeul din Deva
Articolul următorHunedorenii „se vor prinde” în Hora Unirii, în Parcul Tineretului din municipiu