Ultimatum pentru operatorul de salubritate din municipiul Deva. După ce mai mulți localnici s-au plâns de calitatea serviciului și de faptul că sunt lăsați cu tomberonul plin de gunoi la poartă, conducerea municipalității intenționează să ia măsuri, în situația în care societatea care asigură acest serviciu pe raza orașului nu se conformează. Primarul Florin Oancea a susținut, astăzi, o conferință de presă, în cadrul căreia, a afirmat că, operatorul de salubritate din Deva are termen până la mijlocul acestei luni să se se mobilizeze și să rezolve toate disfuncționalitățile reclamate de cetățeni. În caz contrar, edilul șef al urbei afirmă că va solicita ADI Deșeuri rezilerea contractului cu acest operator de salubritate.

Ne aflăm într-o situație de criză majoră în problema colectării gunoiului menajer în municipiul Deva. Nemulțumirile devenilor sunt perfect justificate. Eu, la rândul meu, ca devean sunt nemulțumit. Ca primar este deosebit de frustrant pentru mine că sunt pus în situația de a deconta nemulțumirile justificate ale devenilor. Nu Primăria municipiului Deva a elaborat caietul de sarcini pentru delegarea gestiunii noului operator de salubrizare. Nu Primăria Deva a făcut licitația. Am fost puși în fața unui fapt împlinit”, a precizat primarul municipiului Deva.

“Riscăm cu toții să ne îmbolnăvim!”

Florin Oancea a mai spus că, a constatat că, nu se respectă contractul de delegare a serviciului de salubrizare, afirmând că, operatorul nu are „nici în ziua de astăzi” dotările necesare desfășurării în bune condițiuni a acestui serviciu. „Nu există grafice de ridicare a gunoiului menajer, pe intervale orare (…) Nu se știe decât ziua în care se ridică gunoiul, dar nu și ora. Devenii sunt puși în situația să scoată containerele la poartă, cei care locuiesc la case particulare, și nu se știe dacă gunoiul se ridică la ora 10:00, la ora 12:00, după-amiază sau în ziua următoare. Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții operatorului, le-am explicat că situația degenerează. În iarnă, fiind temperaturi mai scăzute, nu era decât problema disconfortului și vizual a cetățenilor, dar, acum, pe perioada căldurii, disconfortului este de o cu totul altă natură și riscăm cu toții să ne îmbolnăvim!”, a adăugat primarul Florin Oancea.

Acesta a arătat situația a fost prezentată și prefectului județului Hunedoara, Fabius Kiszely, precum și directorului ADI Deșeuri, Eduard Felciuc. Primarul Devei s-a arătat dispus să încheie colaborarea cu operatorul de salubritate, în cazul în care acesta nu se va conforma și nu va presta un serviciu de calitate pe raza orașului.

„Le dăm un termen maximum: 15 iulie”

Ca primar, am obligația să rezolv situațiile de criză și aceasta este o situație de criză. Eu nu vreau să acuz operatorul de rea -credință, de rea -voință, dar și eu și dumneavoastră și toți devenii constatăm că este depășit de situație. Nu are capacitatea tehnică, logistică de a gestiona corect această activitate și de aceea nemulțumirile devenilor sunt perfect justificate. (…) Vom face o notificare scrisă către operator și ADI Deșeuri prin care le dăm un termen maximum:15 iulie 2019. Până atunci, toate aceste neconformități trebuie să fie rezolvate. În condițiile în care operatorul nu se va mobiliza și nu va intra cu activitatea în normalitatea firească, așa cum și-a asumat-o prin caietul de sarcini, voi cere ADI Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul pe zona 3 Centru, care, pe lângă Deva, mai cuprinde localitățile Simeria, Hunedoara, Călan, Geoagiu și comunele aparținătoare. Toți avem drepturi, dar, în același timp, și obligații. (…) Am sperat că, odată cu finalizarea licitației de delegare a gestiunii care s-a făcut pe un program european, cu o finanțare de 55 de milioane de euro, calitatea serviciului de salubrizare în județul Hunedoara și, în special, în Deva să crească, nu să ne gândim că era mai bine cu vechiul operator și nu o spun acest lucru eu, ci o spun devenii”, a afirmat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Reamintim că, de la finele anului trecut, mai precis începând cu data de 28 decembrie 2018, pe raza municipiului Deva operează un nou operator de salubritate, societatea Brai-Cata. Acesta acționează în aproape tot județul Hunedoara, excepție făcând zona Văii Jiului.

Articolul precedentTâlhar, la 17 ani. Reținut după ce i-a furat unui tânăr telefonul mobil, amenințându-l
Articolul următorGăsită, după două luni, moartă într-o pădure. Final tragic în cazul unei bătrâne despre care nu se mai știa nimic din mai