„Țurcana -Regina Munților”: Sărbătoarea crescătorilor de ovine se ține la Costești, dar… fără oi

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului de către crescătorii de ovine din județul Hunedoara și nu numai, „Țurcana -Regina Munților”, se va desfășura astăzi, 30 septembrie, la Costești.

Evenimentul nu va mai avea, însă, aceeași amploare ca și în anii anteriori, când oieri și iubitori de tradiți se adunau în număr impresionant să asiste la cea mai mare expoziție de oi din România. Și asta, fiindcă , în acest an, participarea „reginelor munților” nu a mai fost permisă, având în vedere interdicția impusă de autorități de a se mai organiza târguri sau expoziții de animale din cauza pestei porcine.

Prin urmare, evenimentul se va rezuma doar la o simplă serbare câmpenească, ce va cuprinde, printre altele, un spectacol folcloric și o expoziție cu produse tradiționale și utilaje agricole. Mândrele țurcane nu vor mai putea fi admirate și vor rămâne acasă, la eveniment prezentându-se doar crescătorii lor.

Festivalul va începe la ora 10:00, de atmosfera de voie bună fiind chemați să se ocupe mai mulți îndrăgiți interpreți de folclor. Puiu Codreanu, Andreea Voica, Elena Merișoreanu, Lena Miclăuș Doinel Hîndorean, sau Teodora Larisa Petruț sunt doar câțiva dintre ei.

Evenimentul este organizat, de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine „Dacia”, de 14 ani, în aceeași locație încărcată de istorie, natură și tradiție, în localitatea Costești, din comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara.

 

Articolul precedentUniversitatea Petroșani își deschide porțile
Articolul următorFOTO| Frumusețile toamnei, prin ochii copiilor din Orăștie: oi din conopidă sau arici din struguri