Traseul Via Transilvanica prin judeţul Hunedoara va străbate zona cetăţilor dacice, dar şi Ţara Haţegului.

Membrii grupului de lucru constituit la nivelul Consiliului Județenea Hunedoara anunță că traseul șoselei a fost stabilit în proporţie de 99%. au arătat, luni, la Deva, membrii grupului de lucru constituit la nivelul

Potrivit CJ Hunedoara, Via Transilvanica va începe în zona Orăştie, unde va face legătura cu traseul din judeţul Alba, va străbate zona cetăţilor dacice, Ţara Haţegului şi se va încheia la limita cu judeţul Caraş-Severin.

După clarificarea tuturor detaliilor, grupul de lucru se va întâlni cu primarii localităţilor care vor fi tranzitate de Via Transilvanica. Acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare.

Traseul Via Transilvanica porneşte de la Mănăstirea Putna, străbate Transilvania, punând în valoare bogăţiile culturale ale acesteia, şi ajunge la Drobeta Turnu-Severin, locul prin care a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I.

Anul trecut s-a reușit finalizarea a 800 km din acest proiect în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Sibiu şi Mehedinţi, iar anul acesta traseul va ajunge în judeţul Hunedoara.

Bornele kilometrice care vor fi amplasate pe traseul Via Transilvanica sunt realizate din andezit, păstrează specificul locului şi sunt achiziţionate exclusiv din donaţii.

Sursa: Realitatea de Hunedoara