În weekend a avut loc la Castelul Corvinilor cea de-a şaptea ediţie a Cupei „Ioan Corvin”, competiţie de tir cu arcul. Întrecerea  este deschisă tuturor celor care deţin un arc tradiţional şi doresc să-şi evalueze abilitatea de a trage la ţintă în compania altor pasionaţi ai tirului cu săgeţi.

”Este o competiţie pentru arcaşii tradiţionali, una dintre primele în România. Sportivul foloseşte un arc tradiţional, de fapt, o replică a celor care se utilizau în trecut. Se mai pot utiliza şi arcurile denumite ‘long bow’, un fel de arc englezesc fără dispozitive de ochire”, a declarat  unul dintre organizatorii concursului.

Cei care aleg să fie doar spectatori au avut prilejul să vadă replici moderne ale vechilor arcuri dacice sau mongole. Între cei aproape o sută de invitaţi care au luat parte la acest concurs se numără arcaşi de la cluburile Fit Next Arad, Aktiv Club Bucureşti, Crown City Braşov, Asociaţia de tir tradiţional şi olimpic cu arcul Cluj Napoca.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentFenomene extreme, instabilitate puternică, grindină – Ce zone sunt afectate și cât mai ține vremea urâtă
Articolul următorAvertizare COD PORTOCALIU și COD GALBEN de ploi pentru aproape toată țara