Termocentrala Mintia nu va mai arde cărbunele din Valea Jiului. Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, a trecut testul cărbunelui indonezian.60 de lei este gigacaloria de cărbune indonezian, cu circa 90 de lei mai ieftin decât cărbunele din Valea Jiului al cărui preț depășește 150 lei/gigacalorie. Testele de ardere a cărbunelui indonezian, redus în concentrații de sulf, a trecut testul arderii.

„Termocentrala Mintia conformă la condițiile de mediu. Testul de ardere cu cărbune subbituminos a reușit. ICEMENERG (Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Energie – n.r.) va confirma oficial acest lucru. Să vedem cine mai susține închiderea unui bun național în “valoare” de 1285 MW”, a informat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Sindicaliștii vor cere ministerului de resort ca stocul de cărbune necesar pentru perioada de iarnă să fie asigurat de cărbunele indonezian. Termocentrala Mintia ar putea scăpa de conformarea la cerințele de mediu dacă va arde cărbunele indonezian.

În acest fel, termocentrala se va putea încadra în normele de mediu şi nu riscă oprirea din motive ce ţin de poluare. Liderul sindical a mai spus că stocul de cărbune venit din Valea Jiului, folosit acum de termocentrala Mintia, este foarte mic şi ajunge doar de la o zi la alta.

Articolul precedent„Ziua Ștafetei”. Elevii unei școli din Orăștie au văzut ce înseamnă meseria de polițist
Articolul următorGest extrem al unui bărbat din Uricani