Valea Jiului s-a confruntat, în ultimele zile, cu un val de aer rece. Mercurul din termometre a ajuns la limita înghețului. Temperaturile scăzute din Valea Jiului, alertează operatorul de apă și canal

Pregătiri pentru sezonul rece. Având în vedere temperaturile scăzute din ultimele zile reprezentanții SC ApaServ Valea Jiului îi sfătuiesc pe oameni să ia măsuri pentru ca apometrele să nu fie afectate de un eventual îngheț. Astfel  în cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, acesta trebuie să aibă capacul închis pentru a nu permite infiltrarea apei. În căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante precum vata minerală, polistiren sau materiale textile. Cei de la ApaServ îi sfătuiesc pe oameni să aibă grijă atunci când fac lucrări de protejare a instalației pentru a nu deteriora apometrul sau sigiliul acestuia în timpul operațiunilor. Dacă apometrul îngheaţă, nu este indicată  utilizarea apei fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului.

Protejarea contorului, precum şi protejarea şi verificarea instalaţiei interioare, pe traseul de la contor până la consumator, este obligaţia utilizatorului. În cazul în care contorul sau instalaţiile de apă se defectează din cauza îngheţului, nefiind protejate corespunzător, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora.

 

 

 

Articolul precedentSportivii petrileni primesc burse din partea Asociației San Montan
Articolul următorInvestiții de peste 15 milioane de lei, la Lupeni