Telecabina de pe Cetatea Deva îşi reia cursele normale, începând de astăzi, după două luni de zile în care a fost oprită ca măsură de limitare a pandemiei de COVID-19.

Telecabina va transporta doar patru persoane pe călătorie, pentru a fi respectate măsurile instituite la nivel naţional în vederea prevenirii şi combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

“Interiorul ascensorului va fi igienizat şi dezinfectat de mai multe ori pe zi. În telecabină au fost trasate marcaje pentru ca turiştii să respecte distanţarea fizică necesară. Purtarea măştii de protecţie este, de asemenea, obligatorie pentru pasageri pe tot parcursul călătoriei”, anunță Primăria Deva.

Telecabina a beneficiat şi de revizia tehnică şi este pregătită să transporte în siguranţă turiştii, susţin autorităţile.

În această perioadă, turiştii vor putea vizita cetatea medievală a Devei între orele 8,00 şi 20,00. Ultimele curse ale telecabinei sunt programate la ora 19,15 – pentru urcare, şi 19,45 – pentru coborâre.

În anul 2019, Cetatea Deva a fost vizitată de 176.161 de turişti care au folosit telecabina, iar din vânzarea biletelor de transport au fost aduşi la bugetul local al municipiului Deva 2,64 milioane lei, potrivit datelor primăriei.

Sursa: Realitatea de Hunedoara