Telecabina care transportă turiști până între zidurile fortăreței medievale din municipiul Deva va fi oprită miercuri, 10 aprilie. Motivul: se va face revizia tehnică lunară.

Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM), în administrarea căruia se află telecabina de pe Cetate, lucrările de mentenanță se execută obligatoriu, în fiecare lună. „Firma care asigură mentenanța va verifica instalația (cabluri, comunicația radio între punctul de comandă și cabină etc.), pentru ca turiștii să fie în siguranță. De asemenea, ascensorul care deservește Cetatea Deva va fi igienizat”, au transmis aceștia prin intermediul unui comunicat.

Turiștii care vor să viziteze, mâine, monumentul istoric pot face acest lucru la pas, pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee, respectiv din spatele restaurantului de la Poalele Cetății până la Poarta 1 (traseu parcurs în aproximativ 45 de minute), de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1 (circa 40 de minute), sau din fața tunelului (partea stângă) până la Poarta 1 (aproximativ o jumătate de oră de mers pe jos).

Telecabina de pe Cetatea Devei va fi repornită joi, 11 aprilie, la ora 8:00 și va funcționa după programul normal.

Articolul precedentComplexul acvatic din Deva, închis pentru lucrări de mentenanță și igienizare
Articolul următorFOTO| Bărbat rămas captiv sub un autotren, salvat de pompieri