O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor va avea loc vineri şi sâmbătă la Castelul Corvinilor din Hunedoara, manifestarea, ajunsă la ediţia a şasea, reunind 20 de expozanţi – cetăţi, palate, castele şi muzee din România.

Standurile dedicate participanţilor vor fi amplasate în curtea exterioară a castelului, cunoscută şi sub numele de Curtea Husarilor, printre cei prezenţi numărându-se Cetatea Alba Carolina, Castelul Bran, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Cetatea Medievală Râşnov, Muzeul Oraşului Oradea, Muzeul Naţional al Banatului, Cetatea Deva, Palatul Brukenthal, Muzeul Castelul Corvinilor.

„Ne bucurăm să putem organiza, din nou, acest eveniment unic în România. Ediţiile anterioare s-au bucurat de un real succes. Promovarea intensă şi numărul mare de turişti ne dau încredere că şi această ediţie va fi la fel de reuşită. Din cauza pandemiei de COVID-19, anul trecut evenimentul a fost organizat doar online. Anul acesta ne dorim să organizăm o ediţie specială a târgului, chiar dacă, din păcate, expozanţii din străinătate nu pot fi prezenţi. De anul viitor sper din tot sufletul să putem avea, din nou, şi participanţi din străinătate”, a declarat miercuri primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Pe lângă standurile care vor putea fi vizitate vineri şi sâmbătă, între orele 09,00 – 17,00, programul târgului va mai cuprinde demonstraţii de lupte medievale, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă oferite de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia „Castelul din Carpaţi”, între orele 10,00 – 16,00 în ambele zile ale manifestării.

De asemenea, reprezentanţii Asociaţiei „Peregrinus” vor organiza o expoziţie, cu defilare şi dresaj de şoimi, vineri, între orele 10,00 – 15,00, şi sâmbătă, între 12,00 şi 15,00.

Castelul Corvinilor din Hunedoara este cel mai vizitat obiectiv istoric din judeţ, el fiind admirat de peste 400.000 de turişti în anul 2019, înainte de pandemie. Anul trecut, castelul a fost vizitat de 200.000 de oameni, în condiţiile în care muzeul a fost închis două luni din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. 

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentFlorin Cîțu a prezentat PNRR în Parlament: „Dacă nu finalizăm proiectele, pierdem BANII. Acest plan nu înseamnă reducerea veniturilor și a pensiilor” – VIDEO
Articolul următorCulisele statului paralel | C. P. Tăriceanu, premierul ”inimă zburdalnică”. Dezvăluiri despre bilețelul roz și evoluția sa politică